Dolmen de les Closes – Porqueres / Pla de l’Estany

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Porqueres, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Pla de l’Estany (Girona).

Època:  Prehistòrica.

Estat:  Per l'edat que té, és molt correcte el seu estat de conservació. Lliurament accessible.

Altres noms: Dolmen de Porqueres – Ajuntament de Porqueres.

Accés – Visitat el 03/11 /2017:

(0) - El punt d'inici ha estat un lloc (42 05 48.0 02 44 00.2) situat entre els PK 3 - 2 de la carretera GIV-5247 – (Pujarnol / Banyoles), on prenem una  sortida indicada: Dolmen de les Closes i Puigsurís, continuant ara per la carretera que al mapa de Google s'identifica com a Avinguda de Catalunya.

(1) - A 42 05 55.2 02 43 53.6, aproximadament, trobem una sortida de la carretera, a la dreta, també indicada: Dolmen de les Closes. Hi ha una cadena al terra del camí. Aquí deixem la carretera asfaltada, aparcant el cotxe al voral i continuant a peu, per la dreta, per un camí de terra, recorrent els cent metres encara no, que ens separen del nostre objectiu.

M A P A d'aquest itinerari

Altres: De la pàgina web de l'Ajuntament de Porqueres - Turisme, ens complau extreure la següent informació - (Novembre 2017):

“És l’únic dolmen conegut actualment al terme municipal de Porqueres.

És al mig del bosc, al costat dret de la carretera que mena a la urbanització de Puig Surís.

Quan se’n va fer l’excavació no va aparèixer cap resta arqueològica.

El túmul que originàriament cobria el dolmen avui en dia encara és visible. Totes les lloses són de sorrenca local.

Cal assenyalar que en aquest mateix lloc s’hi van descobrir també alguns estris de cacera i altres de conreu que permeten suposar l’assentament d’una població agrícola de caçadors en aquesta zona.”

Paisatges del Pla de l'Estany

Dolmens que hem visitat