Castell de Veciana / Anoia

Situació: A Veciana, població de la comarca de L’Anoia (Barcelona).

Època: Segle XI.

Estat: Al costat de l’Ajuntament només hi queda el basament d'una torre circular i algun tram de mur. Al costat hi ha les escasses restes de la capella del castell, dedicada a Sant Miquel (Romànic -  segle XII).

Honestament, nosaltres no som capaços de diferenciar unes pedres de les altres ...

No obstant, aquestes minses restes estan acuradament conservades i ben integrades com a patrimoni urbà, en un entorn enjardinat.

Accés - Visitat el 15/09/2007:

Procedents de Barcelona, circulant per l’autovia  A2, prenem la sortida a Jorba, per enllaçar amb  la carretera 1412a, direcció Calaf.

Al poc, un trencall a l’esquerra ens permet l’accés a Copons. Sense entrar al nucli urbà, continuem recte. Deixem a la dreta unes instal·lacions esportives.

Al cap de poc, un trencall a l’esquerra ens permet agafar una petita carretera que en uns 6 km ens conduirà a Veciana.

Aparcament als voltants.