Capella de Sant Pere de Comalats – Copons / Anoia

I T I N E R A R I

Situació: Al caseriu de Sant Pere de Copons, dit també Sant Pere de Comalats, en terrenys de Copons, vila i municipi del mateix nom, de la comarca de l'Anoia (Barcelona).

Estat: Presenta un bon estat. No és accessible lliurament. Aparcament als voltants.

Altres noms: Sant Pere de Copons - (Patrimoni.Gencat).

Accés - Visitada el 16/09/2013:

Procedents de Copons i circulant per la carretera 1412-a (Jorba- Calaf), a tocar del PK 51 d'aquesta carretera, en un lloc situat a N 41 38 41 E 01 31 17, trobarem una sortida indicada per anar a Sant Pere de Copons, cap a on ens dirigirem.

Llavors circularem aproximadament uns 1200/1300 metres per una carretera de terra, perfectament transitable, força polsegosa, fins arribar al petit caseriu de Sant Pere.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Setembre 2013):

“ Descripció

És una ermita que ha estat modificada, té una sola nau sobrealçada, un absis semicircular amb finestra espitllerada. El campanar, de paret d'un ull està refet i es troba al W; la porta, adovellada al sud. El material és la pedra, el sostre és de teules i a dos aigües.

Notícies històriques

El 1889 es va restaurar els sostres amb volta d'arestes, formant quatre cossos i afegint un mur entre l'altar actual i l'absis l'únic element que a l'interior, deixa veure la pedra.

L'obra va costar 125 pts i es va acabar el dia 6 d'octubre de 1889.”