Capella de Sant Macari – Rubió / Anoia

I T I N E R A R I

Situació: A El Pla de Rubió, una petita zona amb quatre cases, en terrenys de Rubió, població i municipi del mateix nom, a la comarca de l'Anoia (Barcelona).

Estat: Aparenta un bon estat. No és accessible lliurament.

Altres noms: Sant Tiberi del Pla - (Patrimoni.Gencat).

Accés - Visitada el 11/07/2014:

A tocar de la localitat de Jorba, hi ha la carretera B-1412-a. Al PK nº 55 d'aquesta carretera, (41 36 57.6 01 31 47.5), a 2 km. de Jorba, hi ha l'arrencada de la carretera BV-1037, indicada per anar a Rubió, cap a on anirem.

Molt a la vora, entre els PK 2 i 3 d'aquesta carretera, prendrem una sortida a l'esquerra (41 37 31.7 01 33 08.1), on hi ha un cartell  indicador: “Ruta a l'oeste”,  per on entrarem a un petit nucli de cases. Trobarem Sant Macari a 100 metres.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Juliol 2014):

“ Descripció

Capella de planta rectangular que té una sagristia afegida. Coberta amb teulada a dues vessants i petit campanar d'espadanya.

Ha sofert nombroses transformacions, sobretot a l'època barroca, la qual cosa motiva la manca d'elements netament romànics, dels quals només resta la porta.

L'any 1954 fou restaurada i al 1962 s'hi obriren finestretes a la paret de migdia. A l'interior hi ha un petit cor (1758) i la nau està coberta amb volta d'arcs torals senzills.”

• A uns 4 km. més amunt, per carretera asfaltada, trobarem lEsglésia de Santa Maria de Rubió.
  • Al mateix terme municipal de Rubió, hi ha varies edificacions medievals. Veure el mapa de Google d'aquesta mateixa pàgina.