Castell de Secabecs – Torrelles de Foix / Alt Penedès

Aquesta imatge i la que ve a continuació, són les fotografies representatives d'aquesta edificació, popularment coneguda amb el nom de Can Isaac.

castell-de-secabecs-100612_504

Tot seguit un reguitzell d'imatges de les restes:

castell-de-secabecs-100612_506

castell-de-secabecs-100612_508

castell-de-secabecs-100612_510

castell-de-secabecs-100612_513

castell-de-secabecs-100612_532

I T I N E R A R I

Situació: A les Llambardes, un barri de cases disseminades allunyat del casc urbà de Torrelles de Foix (Alt Penedès) – Barcelona.

Època: Edificació del segle XIII, posteriorment  transformada en masia.

Estat: Molt malmès. Lliurament accessible. Per les restes es podria interpretar que era una edificació de notables dimensions.

Altres noms: Aquesta edificació, en aquestes contrades també és coneguda com Ca l’Isaac.

Accés - Visitat el 02/06/2010:

Procedents de Sant Martí de Sarroca, i circulant per la carretera BP-2121 en sentit nord, entre els PK 20-21,  en un lloc situat a les coordinades N 41 26 31 E 01 33 31, trobarem uns trencalls a banda i banda, identificats per uns cartells, per anar, a entre altres, a mà dreta, cap a les Cases Noves de Can Pardo, i a mà esquerra cap a Mas Pontons (entre altres destinacions). En aquesta darrera direcció continuarem.

Circularem una curta estona per una carretereta sense asfaltar, en bones condicions. Molt aviat trobarem un trencall, també a l’esquerra, anunciat per poder arribar a Cal Quim de la serra i a Cal Solé Nou. Cap aquí ens dirigirem. Ben aviat deixarem a l’esquerra la primera casa i tot seguit arribarem a Can Solé Nou, final de la carretera ( 41 26 17 01 33 26).

Amb coneixement dels habitants d’aquesta masia, aparcarem el cotxe al pati d’aquesta edificació. Després, ja a peu, passarem per la part esquerra de la casa, deixant a la nostra dreta la façana principal de la masia, i aquí mateix veurem un discret però evident corriol que s’endinsa al bosc, continuant en la mateixa direcció per on havíem arribat.

Al cap de ben poca estona arribarem a un lloc on hi ha una era de terra, una clariana entre la vegetació. A la dreta hi ha les tres parets supervivents d’una pallissa (?). Seguim endavant.

Ara, i a dia d’avui, ens trobem que degut a les tempestes de primers d’any hi ha un munt d’arbres caiguts, de considerables dimensions, en mig del camí, barrant completament el pas. Rodejant-los un mica per l’esquerra, retornem al camí una mica més endavant.

I finalment, al cap de tant sols cinc minuts d’haver deixat enrere Cal Solé, arribem a un lloc, on a l’esquerra veiem les restes de l’edificació que busquem.

Localització: N 41 26 12 E 01 33 16. Altitud: 613 m.