Castell de Foix – Torrelles de Foix / Alt Penedès

ermita-de-santa-maria-de-foix-070817-_521

ermita-de-santa-maria-de-foix-070817-_516

ermita-de-santa-maria-de-foix-070817-_518

ermita-de-santa-maria-de-foix-070817-_524

I T I N E R A R I

Situació: Dalt d’un turó, al costat de l’església del Santuari de la mare de Déu de Foix, al terme municipal de Torrelles de Foix (Alt Penedès) – Barcelona.

Època: Segle XI.

Estat: Pràcticament desaparegut. Tampoc som capaços de determinar amb propietat si les poques pedres que hem trobat, poden correspondre a restes d’aquest castell. No tenim cap fonament per fer-ho, sols és una simple intuïció.

Accés - Visitat el 17/08/2007:

Sortint de Torrelles de Foix i circulant per la carretera BV-2122 en sentit Pontons, trobarem una desviació a la dreta, degudament indicada, que ens dirigirà sense destorb fins aquest paratge.

Localització de l’església: N 41 24 53 E 01 33 50. Altitud:650 m.

Altres:  de la prestigiosa Enciclopèdia Catalana, hem extret els següents fragments d'informació, que ens han facilitat unes mínimes dades per intentar la seva localització:

“L'església de Santa Maria de Foix fou parròquia de l'antic poble de Foix. És situada a prop del castell, del qual queden poques restes, dalt d'un espadat de 643 m” ...  i també “El lloc de Torrelles pertanyia al terme de l'antic castell de Foix, documentat el 1067...”

Edificacions properes: Veure el mapa de Google d'aquesta mateixa pàgina.

Alt Penedès : Veure en un mapa més gran.

Imatges

torrelles-de-foix-070620_509

Aixó si que ho tenim clar: és l'església del Santuari de la mare de Déu de Foix, d'origen romànic, Patrona del Penedès.