Castell de Font-Rubí / Alt Penedès

castell-de-font-rubi-100520_590

Vista general, entorn. A la dreta l’església de Sant Pere i Sant Feliu. Al turó de l’esquerra,  entre l’arbreda, s’entreveuen  les restes del castell.

castell-de-font-rubi-100520_516

La torre, una de les restes més significatives del conjunt.

castell-de-font-rubi-100520_542

Torre: vista posterior.

castell-de-font-rubi-100520_541

Aquí s'aprecia el detall de que la torre té forma oval.

castell-de-font-rubi-100520_533

Detall del gruix de la paret de la torre.

castell-de-font-rubi-100520_527

Vistes des de la torre.

Tot seguit veurem unes quantes imatges de restes disperses de l'edificació:

castell-de-font-rubi-100520_557

castell-de-font-rubi-100520_563

castell-de-font-rubi-100520_568

castell-de-font-rubi-100520_558

En aquest pany de paret hi ha unes filades “d’opus spicatum”.

castell-de-font-rubi-100520_530bis

Vistes des del castell. Es dona un contrast curiós: mil anys d’història separen aquestes restes, dalt del turó,
de les plaques solars escampades al peu d’aquesta edificació.

Situació: En terrenys del municipi de Font-rubí (Alt Penedès) – Barcelona.

Època: Restes documentades des del segle X.

Estat: Malmès. Destaca, al lloc més elevat , el que en queda d’una poderosa torre de gruixudes parets, de forma oval. Lliurament accessible. Excel·lents vistes panoràmiques.

Altres noms: El Castellot.

Accés - Visitat el 20/05/2010:

Comença la descripció d’aquest itinerari al punt situat a les coordinades N 41 26 02 E 01 35 28,   a tocar del PK 2 de la carretera BP-2126, al barri de Font-rubí, un dels setze barris en que està dividit el terme municipal del mateix nom. Aquí veurem un cartell indicatiu que ens dirigeix al Castellot, entre altres destinacions.

Ens trobarem circulant per una carretera asfaltada que enfilant-se ens conduirà sense cap dificultat fins l’església de Sant Pere i Sant Feliu, punt de referència en el paisatge de l’Alt Penedès, paret per paret amb el cementiri, i on al costat d’aquest, hi ha una ampla esplanada on aparcarem el cotxe: 41 26 14 01 35 17.

Al fons de l’esplanada, al davant, en el mateix sentit en que hi hem arribat, cal localitzar un petit, però evident corriol que ja s’enfila amb decisió, muntanya amunt, cap al pic anomenat, Puig del Castellot.

La pujada fins el castell es pot fer en uns 10/15 minuts. És força costeruda i en alguns moments pot comportar dificultats per a gent poc acostumada a anar per la muntanya.

Les vistes des de dalt de tot, són esplèndides.

Localització: N 41 26 22 E 01 35 14. Altitud: 736 m.

Altres: Les tempestes de primers d’any també van fer força mal en aquestes contrades. Durant la pujada al castell hem vist un munt d’arbres caiguts, la llenya dels quals comportarà un seriós perill d’incendi per aquest proper estiu.