Castell de Montjuïc – Girona / Gironès

Situació: A les afores de la ciutat de Girona (Gironès).

Època: Segle XVII (Patrimoni.Gencat).

Estat: Molt malmès i abandonat. Lliurament accessible per diferents punts del seu extens perímetre. De propietat municipal des de l’any 1984. Aparcament als carrers dels voltants.

La porta principal d’accés al castell dona al carrer Ronda del Fort Roig.

Hem aparcat davant mateix de l’edificació, (41 59 33.00 02 49 52.00) damunt de la vorera, on hi neix un ampli corriol que travessa el descampat del davant del castell.

Localització: davant de la porta d’entrada principal:  N 41 59 35.00 E 02 49 54.00 – Altitud: 172 m.

Altres: Imponent i extensa fortalesa. Com anècdota, cal dir que l’any 1957, la zona del Castell es va omplir de barraques, adossades als murs i muralles, on hi residia la població immigrada procedent d’altres zones del Estat. L’ocupació va arribar quasi a las 3.000 persones.

Edificacions properes: Dins del terme municipal de Girona hi podem trobar varies edificacions. Veure el mapa de Google d’aquesta mateixa pàgina.

Gironès : Veure en un mapa més gran.