Castell de Montjuic – Barcelona / Barcelonès

Rating: 1.0/1. From 2 votes.

D E T A L L S

Situació: A Barcelona ciutat – Barcelonès.

Època: Segle XVIII. Edificat al mateix indret on havia estat aixecada l'antiga torre del Farrell, una talaia medieval, que a la vegada havia estat construïda sobre l'antic Castell del Port, documentat des de l'any 1022.

Protecció: BCIN - (Patrimoni.Gencat)

Estat: Ben conservat. Visitable. Aparcament als voltants.

Accés - Visitat el 06/05/2008:

El localitzarem a la ciutat de Barcelona, a la muntanya de Montjuïc. Accessible per diferents llocs i amb diferents mitjans de transport.

Localització: N 41 21 48 E 02 09 58 - Altitud: 173 m.

• De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació - (Juliol 2016):

" Descripció

L'aspecte actual del conjunt de fortificacions és obra de l'enginyer militar Juan Martín Cermeño, el qual va fer derruir l'antic fortí de 1640.

Cermeño va modificar les fortificacions existents i en va construir de noves seguint els sistemes de defensa concebuts per l'enginyer francès Vauban.

La fortalesa adopta una disposició estrellada. Diversos baluards i construccions exteriors protegeixen el nucli del recinte, envoltat d'un profund fossar.

El cos principal s'estructura al voltant d'un pati porticat. Les estances són cobertes amb volta de mig punt.

Notícies històriques

Fortalesa sobre el solar de l'antiga torre del Farell (1472) i abans dels Castell del Port (1022)."