Castell de Montgrony – Gombrèn / Ripollès

I T I N E R A R I

Situació: A la vora del Santuari de Montgrony, edificació situada dins el terme municipal de Gombrèn (Ripollès) – Girona.

Època: Medieval.

Estat: Desaparegut. En aquesta contrada, situada uns quants metres per sobre del Santuari de Montgrony, sols hi ha actualment l’edifici de l’església de Sant Pere de Montgrony.

Immillorables vistes des d’aquest lloc.

Per arribar-hi, des de l’hostatgeria, haurem de pujar a peu 140 graons.

Accés - Visitat el 03/10/2009:

Procedents de Gombrèn i circulant per la carretera GI-402, en sentit La Pobla de Lillet, entre els PK 2-3, trobarem un trencall a la dreta (42 15 10.15 02 04 11.21) indicat per accedir al Santuari de Montgrony.

A l’arribada, aparcarem en el lloc indicat (42 15 58.61 02 05 02.54), molt a la vora de l’hostatgeria. Dins del pati del recinte, veurem a l’esquerra una escala, enganxada a la paret de roca, que ens permetrà l’accés a la petita capella de Santa Maria de Montgrony (Verge bruna. Segle XIII).

A continuació ens caldrà pujar un altre tram d’escales que ens durà a una praderia, on molt a la vora hi ha la bonica església romànica de Sant Pere de Montgrony (segle IX).

Localització: de l’església de Sant Pere: N 42 15 59.14 E 02 05 08.82. Altitud: 1.408 m.

Altres: A l’hostal del Santuari de Montgrony, podreu gaudir de tota la pau i tranquil·litat del món, a més d’uns bons aliments.

Edificacions properes: Dins del terme municipal de Gombrèn hi podem trobar fins a tres edificacions més:

Ripollès : Veure en un mapa més gran.