Castell de L’Albiol / Baix Camp

Situació: Dalt d’un cim presidint la petita població de l’Albiol (Baix Camp) – Tarragona.

Època: Segle XIII.

Estat: Malmès. Restes rellevants. Accessible lliurament.

Accés - Visitat el 26/02/2009:

Senzill de localitzar: molt poc abans d’arribar al llogaret de l’Albiol, a l’esquerra de la carretera ja es veu un ampli camí, sense cap tipus d’identificació, que s’enfila en direcció a les perfectament visibles i fàcilment identificables restes del castell.

Hem aparcat aquí mateix (N 41 15 11 01 05 13), al voral de la carretera i ja a peu, i en menys de cinc minuts de passeig hem arribat a la plana superior, on hi ha el recinte del castell.

Altres: A la pàgina web de l’Ajuntament de L’Albiol, es cita textualment:

“ Les restes actuals tenen un estil arquitectònic romànic, format per una muralla amb quatre bestorres quadrangulars i dues torres circulars, al seu interior hi ha la torre principal, restes de vivendes i l’aljub.

La fortalesa va ser manada enderrocar el 1654 per Felip IV de Castella, desprès que els catalans perdessin la Guerra dels Segadors”.

Baix Camp : Veure en un mapa més gran.