El Pont Sec – Selva del Camp / Baix Camp

A M P L I A C I Ó de la foto anterior

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de la Selva del Camp, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Baix Camp (Tarragona).

Època: Podria ser una edificació del segle XIII (?)

Estat: A les nostres pàgines als efectes de classificació, ho fem amb l'etiqueta d'”altres”.

No hi ha cap cartell que en prohibeixi el pas. Sols hi ha, en una de les entrades, una tanca dissuasòria.

La manca de baranes, l'estretor, la seva antiguitat i la prudència més elemental, inviten a no traspassar-lo.

Accés – Visitat el 17/09/2016:

Entre els PK 13 i 12 de la carretera TP-7013 (Selva del Camp - Alforja). A l'esquerra de la carretera, si circulem en aquest sentit. Hi ha un indicador ben visible. Hi ha una ampla zona d'aparcament, i també alguns bancs de fusta, que aquí no es veuen.

Localització: N 41 13 40.0 E 01 06 46.0 - Altitud : 296 m. aprox. La posició de la icona al nostre mapa de Google Maps, és aproximada, doncs no hi “veiem” el pont.

Altres: De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació - (Setembre 2016):

Aqüeducte antic, d'un sol arc, avui en dia fora d'ús i tot fet amb pedra.”

• En el cartell informatiu situat al davant, es diu que “Per damunt del pont de pedra parabòlic són visibles les restes del cacau del molí del Pont o de la Porta que al 1285 era del Joan Mulnè”.

• A la pàgina web referida al Pont Alt (Patrimoni.Gencat) es diu: ... Es troba després d'un altre petit aqüeducte arruïnat, vora del qual hi ha les restes d'una fortificació sarraïna.”

• Tot i que no hem traspassat el llit del torrent per anar a guaitar a l'altra banda, deixem constància de l'existència d'unes pedres, tal i com apareixen a les següents fotografies, que no sabem si tenen relació amb les restes de les edificacions citades.