Església de Sant Pere de Mont-ral – Mont-ral / Alt Camp

I T I N E R A R I

Situació: Situada a la part més elevada del nucli de Mont-ral, població i municipi del mateix nom, a la comarca de l'Alt Camp (Tarragona).

Època: Segle XII - Romànic - Generalitat de Catalunya.*

Estat: Bo. No és accessible lliurament. A més de l’església, hi ha restes rellevants d'antigues edificacions.

Altres noms: Sant Pere ad Víncula - Generalitat de Catalunya.*

Accés – Visitada el 28/01/2018:

Les principals carreteres d’accés son la TV-7041 i la TV-7044. Hem introduït les coordenades al nostre fidel TomTom, que ens hi ha portat sense entrebancs.

Localització: N 41 17 14.3 E 01 05 52.7 - Altitud884 m.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya *, ens complau extreure la següent informació - (Gener 2018):

L'església parroquial de Mont-Ral es troba aïllada situant-se a la part més elevada del nucli.

El conjunt actual presenta elements constructius pertanyents a diverses èpoques.

S'inicià el segle XII.

És d'una sola nau amb volta de canó lleugerament apuntada, absis semicircular desviat de l'eix de la nau i diverses capelles d'època posterior, una de les quals amb volta de creueria gòtica.

La coberta és de teula a dues vessants.

La porta d'accés, situada a la façana sud, és d' arc de mig punt adovellat, amb tres arquivoltes en degradació.

A la façana nord, al costat de l'absis, s'eleva un campanar de dos cossos, el primer quadrat i el segon vuitavat, amb obertures d'arc de mig punt.

Té coberta piramidal. Dos gran contraforts consoliden, a la façana sud, L'obra és feta de carreus ben escairats.

Notícies històriques

L'origen d'aquesta construcció és pot situar en el segle XII (1194), període del qual es conserven l'absis, la portalada i la base de campanar.

Al llarg del temps s'hi han efectuat diverses obres d'ampliació i reforma. La més important es va realitzar durant el segle XVIII, període en què es reconstruí la part superior del campanar.”

Vistes des de l'Església de Sant Pere de Mont-ral