Castell de La Guàrdia Pilosa – Pujalt / Anoia

castell-de-la-guardia-pilosa-110203_530bis_andreu

castell-de-la-guardia-pilosa-110203_510

castell-de-la-guardia-pilosa-110203_511

castell-de-la-guardia-pilosa-110203_523

castell-de-la-guardia-pilosa-110203_514

I T I N E R A R I

Situació: A la Guàrdia Pilosa, petita entitat de població del municipi de Pujalt (Anoia ) – Barcelona.

Època: Medieval.

Estat: Poques restes, molt malmeses, però a la vegada ben rellevants. Lliurament accessible. Aparcament davant mateix de les restes.

Accés - Visitat el 03/02/2011:

Senzill de localitzar. Presidint les quatre cases del llogaret, trobarem les escasses restes del castell dalt d’un turonet de forma arrodonida, amb la part superior completament plana, compartint protagonisme amb un vèrtex geodèsic coronat per una petita antena de comunicacions.

Tot i l’escassetat, aquestes restes són ben evidents i també les d’un fossat que envolta parcialment l’edificació.

Les vistes a tots els vents, són magnífiques.

Altres: Curiositat: Immenses moles de moderns “molins de vent” regnen en aquestes contrades.

Altres pàgines:

• Història: On entre altres, s’informa de la possibilitat de fer visites guiades, a recórrer les instal·lacions museïtzades del que va ser el Camp d’Entrenament del XVIII Cos de l’Exèrcit Popular de la República, a Pujalt (1938-1939).