Capella de Sant Valentí de Vilallonga – Sant Martí Sesgueioles / Anoia

Capella de Sant Valentí de Vilallonga – Sant Martí Sesgueioles

Nova capella de Sant Valentí de Vilallonga – Sant Martí Sesgueioles

Restes de l'església romànica de Sant Valentí - Sant Martí Sesgeuioles

Restes de l'església romànica de Sant Valentí

I T I N E R A R I

Situació: A la vora de Cal Balard, masia centenària de Sant Martí Sesgueioles, vila i municipi de la comarca de l'Anoia (Barcelona).

Època:  Segle XII – Romànic - (Patrimoni.Gencat). Les informacions que hem trobat sobre aquesta edificació, son una mica confuses.

En primer lloc volem deixar constància de l'existència de les restes de l'església romànica de Sant Valentí, documentada des de l'any 1043, amb funcions parroquials fins el segle XIII i la nova capella de Sant Valentí de Vilallonga, construïda l'any 1669.

• L'any 1991 es va restaurar la capella nova, situada al costat de l'antiga, i es van consolidar les restes de l’església romànica.
  • “ L'antiga església de Sant Valentí estava situada molt a prop del desaparegut castell de Vilallonga, al costat del qual hi hagué un petit poblet del qual amb prou feines en resten algunes pedres.”Pobles de Catalunya.

Estat: Com es pot comprovar en les anteriors fotografies, la planta de l'antiga església romànica ha estat plenament restituïda.

La nova capella presenta un bon aspecte. No és accessible lliurament.

Hem aparcat al davant. Hi ha uns cartells informatius.

Accés - Visitada el  03/02/2011:

Remetem als lectors a la nostra pàgina corresponent al castell de Vilallonga on trobaran, entre altres informacions, la manera d'accedir-hi.

Localització: N  41 42 08.60 E 01 30 30.64 – Altitud: 633 m.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, aquest cop no ens atrevim a facilitar cap informació, doncs la que hi ha, ens sembla confusa i barrejada (Desembre 2013).

Invitem als lectors interessant en aquest tema, a visitar-la i extreure cadascú les seves pròpies  conclusions.

Anoia : Veure en un mapa més gran