Castell de Clariana – Argençola / Anoia

I T I N E R A R I

Situació: A la vora de Clariana, un petit nucli de població del terme municipal d'Argençola, a la comarca de l'Anoia (Barcelona).

Època: Medieval.

Estat: Molt malmès, poques restes. Lliurament accessible tot i que és difícil la circulació entre les pedres caigudes. Aparcament al voral de la carretera, en una esplanada on hi ha una caseta i una balança, per pesar camions.

Accés - Visitat el 22/02/2007:

Accessible, com sempre, per diferents punts, segons procedència de cada visitant. Cal localitzar el punt situat a les coordenades 41 35 09.36 01 30 07.86, lloc de la carretera BV-2212, entre els PK 4-5, molt a prop de Clariana, d’on arrenca un pista de muntanya, per on continuarem a peu,

i que hem d’abandonar al cap de ben poc, seguint per un corriol a la dreta, molt poc definit (Passem a tocar d’una torre de transport d’electricitat),

i que en menys de cinc minuts ens situa al davant de les escasses i ruïnoses restes del castell de Clariana.

Estem segurs que la visió del mapa de Google d’aquesta mateixa pàgina, facilitarà  instruccions clares  per localitzar-lo.