Castell de Claramunt – La Pobla de Claramunt / Anoia

I T I N E R A R I

Situació: Situat dalt d’un turó, presidint la població de La Pobla de Claramunt ( Anoia) – Barcelona.

Època: Segle XII.

Estat: Restaurat. Visitable.

Accés - Visitat el 07/08/2005:

Dins de la localitat de La Pobla de Claramunt, cal localitzar el punt situat a les coordenades N 41 33 02 E 01 40 30. Al Mapa de Google identifiquem aquest lloc com a Avda. de Pompeu Fabra i també com a carretera C-244 a.

Aquí s'inicia un camí ben arranjat, anomenat camí del castell, e indicat com a tal per un rètol, per on cal continuar.

Recordem que en aquell ja llunyà any (7/8/2005), en un lloc indeterminat del camí vàrem trobar una cadena barrant el pas als vehicles. Vàrem aparcar allà mateix i vam continuar pujant a peu.

Val a dir que no recordem haver passar mai tanta calor, que afortunadament vàrem poder apaivagar a la sala de recepció del castell.

Altres: Com anècdota també direm que aquest ha estat  el primer castell que vàrem visitar i fins i tot, una mica d'esquitllada.

A la sala de recepció d'aquesta edificació ens va caure a les mans la Guia dels castells de Catalunya i aquesta troballa (¿ Fortuïta ?) va provocar un important canvi en l'ús a partir de llavors, del nostre temps de lleure, va condicionar força les nostres vides, acció que ha comportat  finalment, l'edició de la present pàgina web.

Anoia : Veure en un mapa més gran.