Capella de Sant Tovà – Cardona / Bages

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Cardona ( I no a la vora, precisament), població i municipi del mateix nom, a la comarca del Bages (Barcelona).

Època: Segle XVI - “Documentada a partir del s. XV” – Generalitat de Catalunya. *

Protecció: El dia de la visita, no hi consta - (Generalitat de Catalunya).*

Estat: Adossada a la casa - masia del mateix nom (Santovà); la capella comunicava primerament amb la casa mitjançant una porta d'arc de mig punt rebaixat, actualment tapiada. *

Exteriorment no presenta pas mal aspecte. No és accessible lliurament, suposem que hi viuen a la masia.

Altres noms: Capella de Sant Teobald - (Generalitat de Catalunya).*

La introducció de les coordenades anteriors en un mapa de Google, comporta la generació automàtica del següent

M A P A del recorregut - Distància aproximada: 1,1km.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya, * ens complau extreure la següent informació - (Març 2018):

“Descripció

Capella d'una nau coberta a doble vessant i adossada a la casa- masia del mateix nom; la capella comunicava primerament amb la casa mitjançant una porta d'arc de mig punt rebaixat, actualment tapiada.

La façana orientada a ponent té una porta modificada, amb una llinda de doble descàrrega i amb un òcul.

Al seu interior es conserva el retaule renaixentista de Sant Eudald.

L'església de st. Teobald està documentada a partir del s. XV.

Sabem que el dia 11 de desembre de 1442, Joan Campany, rector de Cervere i beneficiat de Santa Maria del Mar llegà a st. Teobald un calze i una patena d'estany.

A partir de 1473 surt documentada com una mogia i fins el s.XVII rebé forces donacions.”