Capella de Sant Pere – Tordera / Maresme

I T I N E R A R I

Situació: A la barriada de Sant Pere, en terrenys de Tordera, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Maresme (Barcelona).

Època Segle XVII – Barroc - Generalitat de Catalunya. *

Protecció  BCIL -  Generalitat de Catalunya. *

Estat: Bo. No és accessible lliurament. Aparcament als voltants.

Accés - Visitada el 30/11/2018:

Accessible per diferents itineraris. Remetem als interessats al nostre mapa de Google, d’aquesta mateixa pàgina.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya * , ens complau extreure la següent informació - (Desembre 2018):

Descripció

Capella situada als afores de la barriada de Sant Pere a la banda oposada de la Tordera. Es troba a peu del camí que comunica la barriada amb la carretera de Girona.

Església molt reformada. Conserva l'estil barroc originari.

A la façana hi ha una llinda de pedra amb l'any de construcció, amb la creo que separa les quatre xifres de la data: 1664. al vèrtex d'aquesta façana hi ha l'espadanya, completada pels pilars que sostenen l'arcada del campanaret.

Al damunt hi ha dues boles de decoració. Pels senyals a l'arrebossat el portal podria haver estat cobert per un porxo.

A cada costat del portal hi ha una finestra rectangular a l'alçada dels ulls per poder veure'n l'interior on hi ha una part del retaule.

És l'única ermita del terme municipal que no és de propietat municipal.”