Capella de Sant Vicenç – Tordera / Maresme

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Tordera, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Maresme (Barcelona).

Protecció: BCIL - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bo. Curiosa (i estranyament), el dia de la nostra visita, la porta estava oberta, sense res ni ningú a dins.

Accés - Visitada el 02/05/2015:

Vàrem iniciar l'itinerari a Tordera, a la plaça de la Concòrdia (41 42 05.6 02 43 02.8) circulant per la carretera BV-5122 (Tordera – Fogars de la Selva).

A 41 42 17.8 02 42 09.5, entre els PK 1 i 2 d'aquest vial, vàrem prendre una sortida a mà dreta, indicada per anar a una hípica, a Tordera i a Decotec. Vàrem continuar en aquesta direcció.

Al cap d'un recorregut d'aproximadament uns 2,2 km, vàrem trobar aquesta petita capella a l'esquerra del camí, al bell mig d'una desviació doble. Al mapa de Google no s'aprecia aquesta edificació, dons la vegetació la tapa.

Hem aparcat al voral de la carretera.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Maig 2015):

“ Descripció

Per la carretera de Tordera a Fogars, a uns 2 km, una vegada deixat el riu, a la dreta, surt un camí que en uns 1560 m porta a la capella de Sant Vicenç, situada sobre una elevació a l'esquerra del camí.

L'església està mig enrunada. És d'una sola nau, amb absis circular de les mateixes proporcions que la nau, de la que el separa un arc triomfal que deuria aguantar una volta de canó.

El campanar d'espadanya damunt l'absis és un element afegit amb posterioritat, igual que els contraforts. És de propietat particular, del Mas Julià.

Es creu que és obra del segle XI-XII. A la guerra civil fou destruïda.”