Capella de Sant Daniel – Tordera / Maresme

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Tordera, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Maresme (Barcelona). A tocar de les cases de la zona residencial Urbanització Sant Daniel.

Època: Segle XVI – Barroc – Generalitat de Catalunya. *

Protecció: A data 30/11/2018, no hi ha cap dada al respecte a la corresponent pàgina web de la Generalitat de Catalunya. *

Estat: Bo. De propietat privada, no és accessible lliurament.

La trobarem a l'avinguda Sant Daniel.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya * , ens complau extreure la següent informació - (Novembre 2018):

“ Descripció

Petit edifici de planta rectangular, coberta de teula àrab i amb una porxada formada per cinc pilars de pedra coberta de fusta i rajola.

L'estil és molt similar a d'altres de la comarca, de la mateixa època.

El portal dovellat de l'entrada indica que la seva construcció data dels segles XVI-XVII.

Presenta una espadanya que sosté la campana.

Noticies històriques

Encara que no hi ha dades concretes de la seva fundació, sembla ser que va ser edificada al segle XVI i prengué el nom per estar bastida en uns terrenys del convent de monges de la Vall de Maria, depenent del Monestir de Sant Daniel de Girona.”