Asil del Sant Crist – Igualada / Anoia

I T I N E R A R I

Situació: A Igualada, ciutat i municipi del mateix nom i capital de la comarca de l’Anoia (Barcelona).

Època: Segle XX - La construcció de l'edifici va començar l'any 1931. Entre el 1936 i el 1939 la guerra civil espanyola va interrompre'n les obres. Els treballs no van finalitzar fins a l'any 1941.

Protecció:  BCIL  - Generalitat de Catalunya *

Estat:  Bo. Actualment destinada a residència d’ancians. L’entrada, al menys fins a l’accés als jardins, és lliure.

Trobarem aquesta edificació al carrer Milà i Fontanals nº 8.

Altres: De la pàgina web Generalitat de Catalunya *, ens complau extreure la següent informació - (Setembre 2017):

És un edifici de planta i dos pisos, amb una torre a la façana principal.

En el bell mig de l'edifici trobem el claustre.

Adossada a l'edifici, l'església, que té forma de creu grega, creuer, arcs parabòlics i cobert amb cimbori.

Tot l'edifici és construït amb pedra i també la pedra és emprada com a element decoratiu.

A nivell estilístic observem una barreja: romànic, gòtic en els arcs ogivals, àrab i allò típicament modernista.

Esvelt i singular edifici, situat a la part de ponent de la població.

Començat l'any 1931 i ha restat construït a expenses d'un llegat de les germanes Castells, nadiues d'Igualada.

Va ésser construït durant la Guerra Civil, amb l'excusa d'anar destinat a biblioteca.