Torre de Montferri / Alt Camp

Valoració: Encara no hi ha vots.
espereu…

F O T O S


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Des del lloc on hem aparcat el cotxe, al poc de caminar, la torre ja és perfectament visible.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

torre-de-montferri-081113_514

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Interior de la torre: sembla ser que per aquestes precàries escales es pot accedit a la part superior de la construcció.

torre-de-montferri-081113_503

Malgrat pugui semblar-ho, la torre no és completament rodona, com es demostra en aquesta fotografia posterior ...

I T I N E R A R I 


Situació: En terrenys del municipi de Montferri (Alt Camp) – Tarragona.

Època: Segle XII.

Estat: Restaurada. Lliurament accessible. Estupendes vistes als voltants.

Altres noms: També se la coneix com la Torre del Moro.

Accés - Visitada el 13/11/2008:

Circulant per la carretera T-204, accedim a Montferri per l’entrada situada a N 41 16 08 E 01 21 50 (Hi ha una altra entrada, en una rotonda, que dona accés a Montferri, al Santuari de la mare de Déu de Montserrat (*) i a la carretera que es dirigeix a la veïna població de Salomó) i ens trobarem circulant pel carrer anomenat  Avda. Tarragona. Molt aviat trobarem un trencall ( 41 15 57 01 21 50): una paret coronada per una petita barana de ferro, separa la avinguda per on veníem del nou carrer que surt a la dreta i en direcció avall, por on continuarem.

Trobem un altre trencall a ma esquerra ( 41 15 55 01 21 43), anunciat amb un cartell: Vilabella, i seguirem en aquesta direcció (A la dreta deixarem els antics safaretjos).

Finalment tornarem a trobar un altre trencall ( 41 15 52 01 21 43 ), anunciat amb un cartell de color verd, de senderisme: Salomó per la Polla-Rossa. Continuarem en aquesta direcció.

Transitarem durant uns 1400 metres per una estreta carretera asfaltada, on hi ha llocs, on dos vehicles no poden creuar-se, fins arribar a un indret on s’acaba l’asfaltat, tot i que el camí encara continua.

A l’esquerra hi ha un espai adient, on aparcarem el cotxe ( 41 15 11 01 21 39), i ens disposarem a continuar, a peu.  Aquí mateix trobarem l’inici d’una pista de muntanya, que enfilant-se progressivament ens conduirà en una mitja hora, en direcció a una gran torre elèctrica, que dalt d’un turó comparteix veïnatge a les alçades, amb la torre de Montferri situada en un altre cim molt proper. A mig camí ja son visibles les dues torres.

En la darrera part de la pujada, la pista es va fent cada vegada més esmunyedissa,  fins convertir-se en un petit corriol molt costerut, amb forta pendent.

Localització: N 41 15 05 E 01 22 02. Altitud: 374 m.

Altres: A tocar del poble hi ha l’interessant Santuari de la Mare de Déu de Montserrat, construït per en Josep Maria Jujol, arquitecte tarragoní, deixeble i col·laborador d’en Gaudí.

Edificacions properes:

Altres pàgines:

Autors: Ricard Ballo i Montserrat Tañá.

MAPA de situació:Alt Camp : Veure en un mapa més gran.

A L T R E S 


Una mostra de les extraordinàries vistes que es gaudeixen des d'aquest indret ...

Tot seguit, unes fotografies del

Santuari de la Mare de Déu de Montserrat - Montferri:


montferri-070516_503

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA