Capella de Santa Maria – Vila-rodona / Alt Camp

I T I N E R A R I

Situació: A Vilardida, entitat de població de Vila-rodona, localitat i municipi del mateix nom, a la comarca de l’Alt Camp (Tarragona).

Època: Segle XIII – Generalitat de Catalunya.*

Protecció: No hi consta – Generalitat de Catalunya.*

Estat:  Bo. No és accessible lliurament.

Accés – Visitada el 27/01/2018:

Punt d'inici -  Ens hem dirigit cap a un lloc – ( 41 17 08.1 01 21 48.4) - situat entre els PK 25 / 26 de la carretera C-51 - (El Vendrell / Valls) on prendrem una sortida indicada:  Vilardida. L'església està situada a tocar de la carretera. Hem aparcat al davant.

Localització: N 41 17 08.7 E 01 21 48.4 - Altitud:  233 m.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya*, ens complau extreure la següent informació - (Gener 2018):

L'església de Santa Maria de Vilardida es troba situada a un extrem del nucli.

És de planta rectangular, amb absis semihexagonal, d'una sola nau de 3 trams i amb senzills contraforts exteriors.

La coberta és de teula, a dues vessants, i forma un petit ràfec sobresortint a les façanes laterals.

A la façana principal s'obre, centrada, la porta d'accés rectangular, damunt la qual hi ha una petita obertura circular.

Corona la façana un senzill espadat, amb un pen ull de ferro.

El material de la construcció és la pedra. La façana principal es troba arrebossada i pintada de blanc.

Notícies històriques

La capella de Vilardida, dedicada a Santa Maria, sembla tenir dues etapes de construcció: una primera, gòtica del segle XIII, i una segona, del segle XVIII, època en què va ser reconstruïda i en la qual es va transformar la portada.

Aquesta capella depèn de l'església.”

* Informació extreta de la pàgina web de la Generalitat de Catalunya