Torre de Can Tria de Mata – Mataró / Maresme

torre-can-tria-de-mata-mataro-080202_514bisblog

torre-can-tria-de-mata-mataro-080202_512

torre-can-tria-de-mata-mataro-080202_506bisblog

Situació: Al municipi de Mataró – Maresme (Barcelona).

Època: Segle XVI (Patrimoni.Gencat)

Estat: Extraordinàriament ben conservada. Dins d’una propietat privada. No és accessible lliurament.

Accés - Visitada el 02/02/2008:

Situada exactament al davant del senyal informatiu del km. 3 de la carretera BV-5031 (Mataró – Sant Andreu de Llavaneres), formant part del cos de la masia del mateix nom.

Perfectament visible des de la carretera, on hem aparcat al voral,  molt a prop.

Arribats a aquesta edificació, tornant sobre els nostres passos per la mateixa carretera, ara en direcció a Mataró, podríem visitar la Torre d’Onofre Arnau.

Altres: De la pàgina web de l’Ajuntament de Mataró, ens complau extreure la següent informació (Juliol 2012):

“ Can Tria de Mata. Masia amb torre del segle XVI.

Consta de planta baixa, pis i golfes a la nau central. Té planta quadrada, amb tres cóssos principals a la part davantera i un quart perpendicular al darrere.

La torre, de planta quadrada i quatre pisos d'alçada, és de grans dimensions, fet que permetia convertir-la en torre de residència.

Destaquen els finestrals renaixentistes motllurats i les ornamentacions amb pilastres i capitells. L'accés als diferents nivells s'estableix des del primer pis per una escala de cargol. Per donar un major aspecte defensiu al pis superior es col·loquen matacans als finestrons.”

Edificacions properes: Dins del terme municipal de Mataró hi podem trobar varies edificacions. Veure el mapa de Google d’aquesta mateixa pàgina.

Maresme : Veure en un mapa més gran.