Torre de Can Palauet – Mataró / Maresme

torre-de-can-palauet-mataro-080126_701bis

Vista de la torre, al costat de la masia i per sobre de la riera d'Argentona.

torre-de-can-palauet-mataro-080126_709

Detall de la part superior de la torre.

torre-de-can-palauet-mataro-080126_714

En primer terme, la masia de Can Palauet. A la muntanya del fons, la silueta del Castell de Burriac.

torre-de-can-palauet-mataro-080202_503bisblog

Situació: A la ciutat de Mataró – Maresme (Barcelona).

Època: Segle XVI (Patrimoni.Gencat)

Estat: L’aspecte de la masia i en general, de l’entorn del conjunt, avui per avui, es veu descuidat. La torre  es veu en molt bon estat, especialment la corsera, una de les mes ben conservades que hem vist.

Accés - Visitada el 26/01/2008:

Aquesta bonica edificació està situada davant mateix de la Ronda President Tarradellas nº 94, en un descampat, formant part de la masia del mateix nom. Tot el conjunt està envoltat per una tanca que impedeix el lliure accés.

Hem aparcat en un lloc qualsevol d’aquesta mateixa avinguda: 41 32 21.74 02 25 15.97

Altres: De la pàgina web de l’Ajuntament de Mataró, ens complau extreure la següent informació (Juliol 2012):

Torre de Can Palauet.

La torre i la masia de Can Palauet són al veïnat de Cerdanyola, on dominen la riera d'Argentona. La part principal de la masia es compon de tres cóssos irregulars, amb planta baixa i pis, inicialment separats de la torre. El cós principal té un portal rodó adovellat i amb un finestral del segle XVI.

La torre, cilíndrica, consta de tres pisos i terrat emmerletat amb matacans. La planta baixa, que té una coberta esfèrica, es destinà a capella. No té comunicació amb la resta de la torre. L'accés als pisos es feia, inicialment mitjançant una escala, per una obertura del primer pis. Posteriorment es bastí un pas cobert entre la casa i la finestra de la torre. Des del primer pis s'accedeix als pisos superiors per una escala de cargol. La torre disposa de dos finestrals del segle XVI, un a cada pis, i de diverses espitlleres.

La llinda de la porta té gravada la data de construcció (6 de març de 1564) i el nom de la propietària. La resta de construccions de la masia, tant el pas cobert que duu a la torre com les estructures que s'hi adossen són del segle XVII.”

Edificacions properes: Dins del terme municipal de Mataró hi podem trobar varies edificacions. Veure el mapa de Google d’aquesta mateixa pàgina.

Maresme : Veure en un mapa més gran.