« »

Torre de Campredó – Tortosa / Baix Ebre

Situació: Al terme municipal de Tortosa – Baix Ebre (Tarragona)

Època: Segle XIV.

Estat: Malmesa. Lliurament accessible.

Altres noms: Torre de la Font del Quinto

Accés - Visitada el 01/03/2008:

L’itinerari que proposem és el següent: Circulant per la carretera C-42, procedents de l’Aldea, i en sentit Tortosa, entre els PK 3 i 4, agafarem una desviació, a la dreta, que ens anuncia: Font d’en Mingo (N 40 45 41 E 00 35 06).

Circularem ara per una carretera, de doble sentit,  paral·lela a la C-42.

Al poc, agafarem una desviació a l’esquerra,  sense cap indicació (N 40 45 50 E 00 34 02 -  (En sentit contrari, si que hi ha una indicació: Font del Mingo).

Continuarem sempre per la carretera principal, ben asfaltada fins la mateixa torre,  llevat del tram final que no està en gaire bones condicions, deixant a banda i banda camps d’arbres  fruiters, fins arribar a pocs metres de la torre, on aparcarem còmodament en una placeta.

Una cadena barra el pas als vehicles impedint l’accés directe a la torre.

Localització: N 40 44 46 E 00 34 46. Altitud 32 m.

Altres: A l’altra banda del riu Ebre es veu la bonica i acuradament restaurada, torre de la Carrova. Sap greu veure la de Campredó en tant mal estat.

Esplèndides vistes de la vall de l’Ebre.

Baix Ebre: Veure en un mapa més gran.