Torre de la Candela – L’Aldea / Baix Ebre

Valoració: 1 vot.
espereu…

F O T O S


torre-de-la-candela-laldea-080229_504bis

torre-de-la-candela-laldea-080229_506

I T I N E R A R I 


Situació: Al terme municipal de L’Aldea (Baix Ebre) – Tarragona.

Època: Segle XV.

Estat: Conservada. Dins d’una finca de propietat particular que actualment és utilitzada per tancar-hi bestiar. Perfectament visible des de l’exterior.

Entenem que no és visitable. Evidentment, els usos actuals,  no es corresponen gens amb els originaris.

Altres noms:

Accés - Visitat el 29/02/2008:

Donada la dificultat que a vegades comporta orientar-nos en aquesta extensa zona agrícola – Delta de l’Ebre – intentarem situar aquesta edificació, partint de la ubicació de la torre de l’ermita de la Mare de Déu de l’Aldea (veure dades d’aquesta edificació).

Partint d’aquesta construcció, la localització creiem que és senzilla: Cal seguir sempre recte per la carretera asfaltada per on havíem vingut, deixant ara a la nostra dreta sempre un canal. A la fi d’aquest camí arribarem a la N-340. Al davant, a l’altra banda de la carretera, la torre ja és visible.

Per veure-la de prop, hem fet el següent. En aquest lloc, a la dreta, hi ha una ampla zona de carretera asfaltada, sense utilitzar, que és un tros de l’antiga N-340, ara desdoblada en aquest punt, sense cap més utilitat. Hem deixat el vehicle aparcat aquí mateix. (Coordenades: N 40 43 24 0 35 20).

Després, amb precaució, hem travessat primer els dos carrils de la N-340 i a continuació altres dos carrils d’una carretera d’accés a l’autopista. D’aquesta manera hem arribat al clos on hi ha la torre.

Lògicament, hi ha altres itineraris per arribar-hi.

Localització: N 40 43 22.98 E 0 35 26.10 - Altitud: 4 m.

Altres:

Edificacions properes:

Altres pàgines:

Autors: Ricard Ballo i Montserrat Tañá.

MAPA de situació:Baix Ebre : Veure en un mapa més gran.