Santuari de Santa Anna de Claret – Santpedor / Bages

Santuari de Santa Anna de Claret - Santpedor

I T I N E R A R I

Situació: A Claret, entitat de població de Santpedor, localitat i municipi del mateix nom, a la comarca del Bages (Barcelona).

Època: Segle XVIII – Barroc - Generalitat de Catalunya. *

• L'any 1929 fou restaurada i se li va afegir un campanar – (Wikipedia).

Protecció: BCIL - Generalitat de Catalunya. *

Estat: Aparenta trobar-se en bon estat, tal i com seria “normal” en una edificació de la seva “edat”. No és accessible lliurament.

Accés - Visitada el  02/02/2014:

La trobarem al costat de l'Església de Santa Maria de Claret.

A les afores de Santpedor, a tocar del Polígon industrial Claret. Al davant del senyal del PK nº 4 de la carretera BV-4511.

Localització: N 41 46 36.78 E 01 51 39.37– Altitud: 311 m.

Altres:

• De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya *, ens complau extreure la següent informació (Desembre 2017):

“ Descripció

Construcció religiosa: església d'una sola nau amb capelles laterals, orientada a llevant i amb un ampli porxo obert a ponent amb la porta d'accés a l'església que és adossada a l'antiga església romànica de Santa Maria de Santpedor o de Calaret.

El presbiteri és rectangular i tenca la capella i sagristia. L'altar major acull la venerada imatge de Santa Anna de Claret (romànica).

L'exterior és totalment envoltat de jardins i de masies que constituïen l'antic terme parroquial de l'església de Sta. Maria de Claret.

Notícies històriques

El santuari de Santa Anna de Claret fou construït al s.XVIII, concretament entre els anys 1762-1769.

El primer santuari era situat al lloc conegut com el Pla de Claret i sembla que molt probablement deuria ésser un edifici romànic, avui totalment perdut, dedicat a Sant Salvador.”

* Informació extreta de la pàgina web de la Generalitat de Catalunya

• Podria ser que les condicions de temperatura i humitat d'aquest llogaret fossin idònies per que hi surtin bolets com aquest. Llàstima que sigui de pedra.

MAPA de situació del Santuari de Santa Anna de Claret.