Pont trencat – Valls / Alt Camp

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Valls, localitat i municipi del mateix nom i capital de la comarca de l’Alt Camp - (Tarragona).

Època: No hi consta - Generalitat de Catalunya. *

Protecció: No hi consta - Generalitat de Catalunya. *

Estat: Malmès, derruït.

Altres noms: Pont trencat de Valls - Generalitat de Catalunya. *

Accés – Visitat el 28/01/2018:

(0) -  El punt d’inici ha estat un lloc – 41 16 08.3 01 13 37.1 - situat entre els PK 4 / 5 de la carretera C-37 – (Alcover / Valls), on prenem una sortida indicada: Fontanals. Continuem per aquí, per la dreta, circulant per terreny asfaltat.

(1) - A 41 15 50.2 01 13 22.2 - Travessem el torrent del Puig (Segons Google) per una petita passera d’obra. A la sortida continuem per la dreta.

(2) - A 41 15 47.8 01 13 16 - Deixem la carretera asfaltada i entrem a un camí de terra, transitable.

(3) – A 41 15 47 01 13 11 - Discreta desviació. Deixem el camí que seguíem, que continua per l'esquerra i nosaltres continuem per la dreta, que es dirigeix al llit del riu. Abans de seguir, aparquem el cotxe. Si no anem errats, des d'aquest lloc ja hem vist les pedres del pont, a l'esquerra.

(4) - Localització: - N 41 15 45.4 E 01 13 2 - Altitud:  129 m.

La introducció en un mapa de Google de les coordenades des del lloc (0) al lloc (2), comporta la generació automàtica del següent

M A P A del recorregut, en cotxe.

La resta del itinerari ja no és visible, la part final, no hi apareix. Si que són visibles al mapa, les restes del pont, mig tapades per unes lletres: Riu Francolí.

• Altres:

La informació que en tenim d’aquesta construcció és mínima.

De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya*, ens complau extreure aquesta minsa informació - (Gener 2018):

“ PONT TRENCAT- Era segurament de 5 ARCS- En resten 3 sencers - han desaparegut les 2 principals i les més altes.

Tot de pedra - d'esquena d'ase-

Sobre el riu Francolí“

“Antic pont sobre el riu Francolí. Es va enfonsar amb la riuada de Santa Tecla el 23 de setembre de 1874.

Era el camí per arribar a Valls des de l'antic camí de Tarragona a Lleida (per Pont de Goi) i per anar a Alcover i Reus.

Tenia 3 metres d'ample i era de pedra.”

• Més coses: Nosaltres anàvem ben preparats, amb unes botes d'aigua altes, que ens han permès bellugar-nos una mica per les vores i pel bell mig del llit del riu, que a dia d'avui no portava gaire aigua, i d’aquesta manera ens hem pogut moure tranquil·lament per aquest entorn. No cal dir-vos que cal tenir precaució.
  • En canvi és força difícil abandonar el llit del riu per qualsevol altre lloc. La riba està completament presa per les canyes i els esbarzers ...