Església Vella – Alcover / Alt Camp

Situació: A Alcover, població de la comarca de l’Alt Camp (Tarragona)

Època: Segle XII. Romànica.

Estat: L’any 1937 es va esfondrar a causa de l’enderrocament d’un edifici annex. Lliurament accessible. Aparcament als carrers dels voltants.

Altres noms: Església de la Puríssima Sang o de la Sang.

Accés – Visitada el 19/03/2011:

Localitzable sense problemes: al carrer Major.

Altres: Alcover gaudeix de tenir un ric i força interessant patrimoni arquitectònic a més d’altres valors naturals i paisatgístics. Els carrers de trama medieval del nucli antic, tenen un encant especial.

Es força recomanable dirigir-se en primer lloc a l’Oficina de Turisme d’aquesta localitat, situada als baixos de les dependències del Museu Municipal d’Alcover, al carrer Costeta 1-3, al costat del Portal de la Saura, on l’eficaç personal de que disposa us donarà complerta informació del recorregut recomanat.

Davant de les edificacions que es poden trobar a cada cantonada, hi ha plaques informatives a disposició dels visitants.

Cal veure:

• Les Muralles d’Alcover amb els portals de la Saura i de Sant Miquel, que encara es fan servir.