Pont dels moros – Alcover / Alt Camp

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys d’Alcover, població i municipi del mateix nom, a la comarca de l’Alt Camp (Tarragona). Situat sobre el riu Glorieta, afluent del Gaià.

Època: Medieval - Generalitat de Catalunya *

Protecció: BCIL- Generalitat de Catalunya *

Estat:  Encara es pot fer servir, per travessar-lo, a peu.

Altres noms

Accés – Visitat el 14/08/2017:

Punt d’inici: Un lloc (41 15 11.2 01 10 27.5) situat entre els PK 0 / 1, de la carretera TV-7222, a tocar de la carretera C-14 (Sortida 19) , on prendrem una sortida que accedeix a un camí de terra. No hi ha cap indicació. El pont ja és visible a uns 10 metres. Una mica més endins hi ha un plafó informatiu. Aparquem el cotxe en aquest lloc.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya *, ens complau extreure la següent informació - (Agost 2017):

“ Descripció

El pont es troba situat sobre el riu Glorieta, afluent del Gaià, prop de la carretera que connecta Alcover amb Reus, a l'inici del desviament cap a Tarragona.

És tracta d'una construcció d'una sola arcada, d'arc carpanell. El material emprat és la pedra local, denominada "saldó".

Notícies històriques

La tradició popular atribueix la construcció del pont als àrabs, tot i que actualment les opinions sobre el seu origen són diverses. Encara que algunes fonts consideren que la tècnica constructiva remunta a l'època romana, sembla més probable que l'obra correspongui a l'època medieval.

* Informació extreta de la pàgina web de la  Generalitat de Catalunya.