Pont medieval de Sant Andreu – Cornellà del Terri / Pla de l’Estany

F O T O S

Tot seguit facilitem unes quantes fotografies que han estat extretes d'uns plafons informatius situats en aquest lloc, i que si bé no tenen gaire qualitat, considerem que poden ser d'utilitat.

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Sant Andreu del Terri, una entitat de població de Cornellà del Terri, localitat i municipi del mateix nom, a la comarca del Pla de l'Estany (Girona).

Època: Segle XV – Gòtic - Generalitat de Catalunya.*

Estat: Bo. Transitable, a peu.

Accés – Visitat el 14/10 /2017:

• - El punt d'inici - (42 04 00.6 02 50 45.0) ha estat un lloc situat entre els PK 4/3, de la carretera GI-514 (Cornellà del Terri / Medinyà), on prenem una sortida que ens situa al davant mateix del pont. Hem aparcat aquí, a la capçalera del pont.

Aquest punt d'inici ha estat el mateix que el que després ens podria conduir a l'Església de Sant Andreu del Terri, situada molt a la vora.

M A P A d'aquest “mini” recorregut

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya,* ens complau extreure la següent informació - (Octubre 2017):

“Descripció

Pont medieval que travessa sobre el Terri, format per tres arcs de mig punt, el central més gran, de carreus ben tallats.

La resta de la fàbrica és formada per peces de pedra irregular.

És interessant l'estructura de ferro situada al damunt que permet augmentar l'amplada de pas.

La part corresponent a les voreres queda en voladís, el terra és format per una xapa metàl·lica i els suports així com la barana són fets amb perfils de ferro amb les unions reblonades.

La passera metàl·lica hauria estat construïda a finals dels segle passat o principis d'aquest.”  **

**  (Suposem que vol dir finals del segle XIX o principis del XX – Remarca de Catalunya Medieval).