Pont del Diable – Martorell / Baix Llobregat

I T I N E R A R I

Situació: La part oriental d’aquest pont, on hi ha un arc triomfal romà, pertany a Castellbisbal, població de la comarca del Vallès Occidental (Barcelona).

L’altra part pertany a Martorell, població de la comarca del Baix Llobregat (Barcelona).

Època: Romà, segle IV ac.

Estat: Durant la retirada de les tropes republicanes (Gener de 1939 – Guerra civil espanyola 1936/1939) es va destruir l’arc central. Va ser reconstruït l’any 1963. Lliurament accessible. Aparcament als voltants.

Altres noms: Pont romà.

Accés - Visitat el 08/05/2012:

Situat sota la calçada de l’autopista AP-7, davant de l’estació de Martorell, dels Ferrocarrils de la Generalitat.

Localització: N 41 28 30.00 E 01 56 17.85 – Altitud: 54 m.

Altres: Tots els Ponts del Diable tenen la seva llegenda, però desconeixíem que n'hi haguessin tantes com les que ens han aparegut al buscar per Internet.

N'hem escollit tres versions per documentar aquest reportatge:

Edificacions properesTant a la vila de Martorell, com a les seves rodalies, hi ha un bon nombre d'edificacions medievals. Veure el mapa de Google d'aquesta mateixa pàgina, o accediu al següent enllaç:

També relativament” a la vora, tenim en terrenys del terme municipal de Castellbisbal:

Vallès Occidental : Veure en un mapa més gran.