Pont de Vallfogona – Vallfogona de Ripollès / Ripollès

I T I N E R A R I

Situació: A les afores de Vallfogona de Ripollès, vila i municipi del mateix nom, a la comarca del Ripollès (Girona).

Època: Segle XIV - Gòtic - (Patrimoni.Gencat).

Protecció: Informació no disponible - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Perfecte estat, lliurament transitable, a peu.

Accés - Visitat el  02/11/2013:

Dins de Vallfogona de Ripollès, iniciarem la ruta en un punt situat a 42 11 41.35 02 18 13.33, on a dia d'avui hi ha un cartell indicatiu per anar al pont.

Aquí comença un corriol, que durant els primers metres, discorre amb força pendent, moderant-se al cap d'una estona, tot i seguir sempre en baixada. Durant el proper recorregut, a estones, encara trepitjarem les antigues pedres d'aquest vell camí, que de Vallfogona es dirigia a Vidrà.

En tant sols cinc minuts podrem traspassar el vetust pont que travessa la riera de Vallfogona. Tornar, de pujada, ja costa una mica més ...

Pel camí podem gaudir d'unes boniques vistes.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, (Enllaç trencat - Generalitat de Catalunya), ens complau extreure la següent informació (Novembre 2013):

“ Descripció

Pont d'una arcada, d'esquena d'ase, tot de pedra amb baranes. Sobre la riera de Vallfogona, afluent del Ter.”

• És tan minsa aquesta informació, que ens invita a ampliar-la, i ho fem amb la que figura en un plafó disposat al costat mateix del pont (Novembre 2013):

Altres llocs interessants per visitar:

El seguiment de les edificacions ressenyades en aquesta pàgina, comportarà fer un tomb pels carrers del poble, circumstància aquesta,  que ens permetrà descobrir el nucli antic de Vallfogona.

Ripollès : Veure en un mapa més gran.