Parc Natural del Delta de l’Ebre – Deltebre / Baix Ebre

F O T O S

Les següents fotografies no guarden cap ordre concret,  són el resultat d'haver fet una visita lliure pel parc.

1

2

3

Situació: A l’est de la península Ibérica. A tocar de la Mar Mediterrània.

Època: Segle XX.

Protecció: “Declarat espai natural protegit amb categoria de parc natural l’any 1986” – Enciclopèdia Catalana.

Estat: Bon estat. Visitable.

Accés – Visitat: 22/08/2018.

Accessible per diversos itineraris, segons procedència dels visitants. Se’ns fa difícil assenyalar un punt determinat. Orientativament, potser podríem indicar un lloc dins de la població de l’Aldea, (N 40 44 53.3 E 00 37 23.8), una rotonda, on conflueixen dos importants vies de comunicació: la carretera Nacional 340-A i la carretera N-235. Després caldrà “afinar” per dirigir-se al destí final desitjat.

Localització: N 40 38 45.7 E 00 43 01.7  – Aquesta dada no és res més que una posició qualsevol en el mapa de Google.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya *, ens complau extreure la següent informació (Agost 2018):

“ El delta de l’Ebre, amb els seus 320 km2 de superfície, constitueix l’hàbitat aquàtic més extens de Catalunya i presenta una rica diversitat d'ambients.

Riu, mar, badies, platges, dunes, salobrars, bosc de ribera, llacunes costaneres, illes fluvials i ullals conformen el seu paisatge natural, i, juntament amb els arrossars, acullen una gran diversitat d'organismes (ocells, peixos, rèptils, amfibis, invertebrats...) adaptats als diferents hàbitats.

Aquesta riquesa biològica contrasta amb la profunda presència humana.

A fi de fer possible l’harmonia entre els valors naturals i la seva explotació per part de la població, i a instàncies dels seus habitants, la Generalitat de Catalunya va constituir l’any 1983 el Parc Natural del Delta de l’Ebre (7.802 ha).”

• Per complementar i/o contrastar la informació anterior, ens complau extreure de la pàgina web de Vikipèdia, el següent text (Agost 2018):

“El Parc Natural del Delta de l'Ebre es troba a la desembocadura del riu Ebre, a la província de Tarragona, a les comarques del Montsià i del Baix Ebre a la part més meridional del Principat de Catalunya.

Es va declarar espai protegit el 1983, i ampliat posteriorment el 1986 amb una extensió de 7.736 hectàrees.

Inclou els termes municipals de l'AmpollaAmpostaCamarlesDeltebreSant Carles de la Ràpita i Sant Jaume d'Enveja.

El delta de l'Ebre és la zona humida més gran de Catalunya i una de les més importants de l'Europa Occidental, després del parc regional de la Camarga a França i el Parc nacional de Donyana al sud d'Espanya. Rafel Balada Llasat fou el primer director del Parc Natural des dels seus inicis el 1983 fins al 2000.

• Recomanem als nostres lectors la visita a la pàgina web de Wikipèdia, citada anteriorment, on trobaran amplia informació sobre aquest tema.