Muralla de Castell d’Empordà – Castell d’Empordà / Baix Empordà

I T I N E R A R I

Situació: A Castell d'Empordà, entitat de població de la Bisbal d'Empordà, vila i municipi de la comarca del Baix Empordà (Girona).

Època:  Segle XIII - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Resta en peus un portal de la muralla. Lliurament accessible.

Altres noms: Restes de muralla de Castell d'Empordà.

Accés – Visitada el 28/10/2016:

La primera part del recorregut és la mateixa que ens ha conduit al Mas Figueró (En aquest cas, no hi arribarem) i que tot seguit descrivim:

Punt d’inici: Dins de la Bisbal d'Empordà, situats en un lloc (0)  (41 57 56.7 03 02 26.6 ) a l'extrem del carrer del Mas Clarà, confluència amb el carrer Canigó, enfilem pel carrer que al mapa de Google s'identifica com a carretera Castell d'Empordà, seguint les indicacions que es dirigeixen a aquest lloc.

(1) -  A 41 58 30.4 03 02 36.3 trobem una desviació. Per l'esquerra aniríem al Hotel Castell d'Empordà. Continuem per la dreta.

Uns metres enrere, a la dreta, hem vist una senzilla i solitària ermita, pintada de color blanc.

A (2) 41 58 40.2 03 02 40.9 trobem una derivació. En aquest lloc (*) hi ha una petita placeta. Hem aparcat el cotxe i hem continuat a peu pel camí que apareix a l'esquerra de la fotografia, lluint un senyal de tràfic de circulació prohibida a vehicles.

Al cap de cinc minuts som davant de les restes de la muralla.

M A P A. La confecció automàtica de Google Maps,  no té en compte el punt que hem indicat anteriorment, a partir del qual s'ha de continuar el camí, a peu.

Localització: (3) N 41 58 44.9 E 03 02 38.2 - Altitud aproximada: 52 m.

• De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació - (Octubre 2016):

“ Descripció

Restes d'un portal de muralla i de l'antic recinte fortificat situat a l'extrem de tramuntana del nucli de Castell d'Empordà.

És un portal d'arc de mig punt amb dovelles regulars de pedra, conservat només en la seva part exterior.

Notícies històriques

Es tracta de l'únic element conservat de l'antiga fortificació medieval, bastida juntament amb el castell a finals del segle XII pel comte Ponç V, per a la defensa del sector de migdia del comtat d'Empúries.”