Mas Figueró – La Bisbal d’Empordà / Baix Empordà

Valoració: 1 vot.
espereu…

És una edificació del segle XVII

F O T O S


I T I N E R A R I 


Situació: En terrenys de Castell d'Empordà, entitat de població de La Bisbal d'Empordà, vila i municipi del mateix nom, a la comarca del Baix Empordà (Girona).

Època:  Segle XVII - (Patrimoni.Gencat).

Protecció: - No hi consta - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Presenta un bon aspecte. Els contraforts que reforcen dos costats de l'edificació, li confereixen un aire de fortalesa. De propietat privada, no és accessible lliurament. Hem aparcat al davant.

Altres noms:

Accés – Visitat el 28/10/2016:

Punt d'inici: Dins de la Bisbal d'Empordà, situats en un lloc (0)  (41 57 56.7 03 02 26.6 ) a l'extrem del carrer del Mas Clarà, confluència amb el carrer Canigó, enfilem pel carrer que al mapa de Google s'identifica com a carretera Castell d'Empordà, seguint les indicacions que es dirigeixen a aquest lloc.

(1) -  A 41 58 30.4 03 02 36.3 trobem una desviació. Per l'esquerra aniríem al Hotel Castell d'Empordà. Continuem per la dreta.

Uns metres enrere, a la dreta hem vist una senzilla i solitària ermita, pintada de color blanc.


Segons Google Maps, veiem que ara transitem pel carrer Barri del Castell d'Empordà. Ben aviat trobarem el nostre objectiu, a l'esquerra del camí. No hi ha cap indicació.


M A P A del recorregut - Distància aproximada: 1.700 metres.


Localització: (2) - N 41 58 47.0 E 03 02 40.7 – Altitud: 35 m.

Altres: De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació - (Octubre 2016):

“ Descripció

El Mas Figueró es troba situat als afores del poble de Castell d'Empordà, al costat del camí que duu a l'església de Sant Martí.

Es tracta d'una gran masia de planta rectangular i estructura basilical, amb coberta de teula a dos nivells a dues vessants, que presenta com a elements més remarcables el gran portal adovellat, amb la data del 1637 emmarcada per una orla, i la finestra del pis principal, on apareix la inscripció: "Iesus Joseph i Maria son lo meu lum i guia / Joan Trias 1637".

Notícies històriques

L'edifici va ser bastit el segle XVII (a la façana principal hi ha la data del 1637).


Edificacions properes: Veure el mapa de Google d'aquesta mateixa pàgina.

Altres pàgines:

Autors: Ricard Ballo i Montserrat Tañá.

MAPA de situació: