Hospital de Sant Jaume – Olot / Garrotxa

Situació: A Olot, ciutat i municipi del mateix nom i capital de la comarca de la Garrotxa.

Època: Segle XVI - Generalitat de Catalunya.*

Estat: Poques restes. Potser les més rellevants que es podrien considerar serien les d'una portada renaixentista reformada durant el barroc i malmesa pel temps”.

Accés – Visitat: 01/04/2018.

Delimitat pels carrers que a Google Maps s’identifiquen com a Sant Rafel i Doctor Fàbregas. A tocar de les dependències de l’oficina de turisme d’Olot.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya *, ens complau extreure la següent informació (Abril 2018):

“ Descripció

L'edifici actual té una església i un gran pati, però no tenen cap interès especial, amb arcades de mig punt a un sol costat.

Té una portada renaixentista reformada durant el barroc, molt deteriorada, d'arc de mig punt flanquejat per columnes. Sobre l'arc hi ha una imatge i una decoració que imita un frontó.

Notícies històriques

Durant l'Edat Mitjana a Olot ja existia un hospital, situat en els terrenys de la casa de la vila, on també hi havia la pia almoina.

L'any 1553, una disposició testamentaria de Miquel Març instituïa el nou hospital construït en un carrer que s'articula en aquell moment.

L'hospital nou entrà en servei vers l'any 1567.

L'edifici actual té una església i un gran pati sense interès, amb arcades de mig punt a un costat, a més d'una portada renaixentista reformada durant el barroc i malmesa pel temps.”