Estany de la Guinardera – Sant Cugat del Vallès / Vallès Occidental

espereu…

El present paratge, ha estat arranjat al segle XX. Evidentment, no té res a veure (suposem) amb l'època medieval, llevat de que la riera que li dona nom, ja devia fluir des de molt antic.

Però és un lloc amb el que ens hem topat donant voltes per Sant Cugat, mentre localitzàvem velles construccions.  (-> Ermita de Sant Medir, -> Ermita de Sant Adjutori, -> Monestir de Sant Cugat del Vallès, entre altres ...).

I és d'agrair trobar de tant en tant, aquest llocs, que trenquen la monotonia de l'asfalt i els totxos ...

Situació: A Sant Cugat del Vallès

Època: Segle XX.

Estat: Hi habiten aus aquàtiques i peixos, és envoltat per vegetació de ribera i prats. Pels petits camins flanquejats per pinedes de pi pinyoner és molt agradable passejar tranquil·lament a peu i en bicicleta.” Ajuntament de Sant Cugat del Vallès – Parcs i jardins

Situat a la confluència de l'avinguda Europa amb l'avinguda de la Via Augusta.

Altres:

Sense arribar, al menys de moment, a la presència i/o excel·lència d'altres llacs urbans ( -> Puigcerdà-> Navarcles - -> Porqueres - -> Manresa ) que hi ha al nostre país, el present estany, constitueix un petit oasi, ben envoltat de ciment i carreteres.