Església parroquial de Santa Maria de Corroncui – El Pont de Suert / Alta Ribagorça

I T I N E R A R I

Situació: a Corroncui, entitat de població del municipi del Pont de Suert (Alta Ribagorça) – Lleida.

Estat: Bon estat. No és accessible lliurament. Aparcament als voltants.

Accés - Visitada el 22/09/2012:

Procedents de la localitat del Pont de Suert, i circulant per la carretera N-260 en sentit sud (La Pobla de Segur), entre els PK 333-332, a la dreta, hi ha una desviació indicada que ens dirigeix a Corroncui.

Localitzarem l’església sense cap dificultat.

Altres: De la pàgina web - (Patrimoni.Gencat), ens complau extreure la següent informació (Setembre 2012):

“ Descripció

L'antiga església de Santa Maria de Corroncui, molt deteriorada, fou refeta al Pla amb les pedres velles.

Actualment és un airós edifici un campanar de paret i una porta que aprofita les arquivoltes, extradós i finestres romàniques.

Hi ha un capitell zoomòrfic i un altre d'indesxifrable.

Al mur de maçoneria del lateral nord hi ha una porta tapiada i un ràfec de pedra que estaven a un nivell inferior de la coberta més antiga.

Notícies històriques

L'església primitiva de la Concepció ja estava advocada a aquesta Verge a la primeria del segle XIX.”

Alta Ribagorça : Veure en un mapa més gran.