Església parroquial de Sant Miquel de Pineda – Sant Feliu de Pallerols / Garrotxa

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Sant Feliu de Pallerols, població i municipi del mateix nom, a la comarca de la Garrotxa (Girona).

Època: Segle XII - Generalitat de Catalunya.*

Estat: Bo. Restaurada l’any 1812. No és accessible lliurament. Hi ha delimitada una petita zona d’aparcament. Després cal caminar uns cent metres.

Accés – Visitada: 16/06/2018.

0 - El punt d’inici ha estat un lloc situat entre els PK 61 / 62 de la carretera C-63, a les coordenades 42 05 57.3 02 29 44.0, on prenem una sortida indicada: Sant Miquel de Pineda.

M A P A d’aquest recorregut

“ Descripció

Església situada a l'esquerra del riu Brugent, vora la riera de Sant Iscle, aigua amunt del cap del municipi. És una església romànica d'una sola nau amb capelles afegides posteriorment.

L'absis és sobrealçat i eixalbat. El campanar és de torre i a ponent hi ha la porta, d'època més moderna.

A la part posterior hi ha un petit cementiri.

Notícies històriques

L'església formava part del terme del castell d'Hostoles. Al segle XVII era de la batllia reial d'Hostoles.

Fou restaurada l'any 1812 i s'hi afegiren les capelles laterals.”