Capella de Nostra Senyora del Roser – Sant Feliu de Pallerols / Garrotxa

I T I N E R A R I

Situació: A Sant Feliu de Pallerols, població i municipi del mateix nom. A la comarca de la  Garrotxa (Girona).

Època: Segle XVI – Obra Popular - Generalitat de Catalunya.*

Estat: Bo. No és accessible lliurament. Aparcament als voltants.

La trobarem a la plaça del Firal.

La capella està situada a l'entrada de la vila. És d'una sola nau amb capelles laterals.

La nau està coberta amb arcs d'aresta i l'absis amb una volta poligonal amb una clau de volta i motllures planes que ressegueixen les arestes.

Les capelles s'obren a la nau mitjançant arcs de mig punt motllurats. A la part superior del mur una motllura en forma d'entaulament clàssic ressegueix tot el perímetre de la nau i l'absis.

L'altar és d'estil barroc, daurat i amb diverses representacions de la Verge.

La façana principal té una gran porta allindada, una fornícula amb una escultura i una rosassa; té un acabament mixtilini decorat amb una creu al centre i boles sobre peanyes als costats.

Al costat esquerre, mirant cap a la façana, es troba el campanar, de planta quadrada a la part inferior i octogonal a la superior; a la part superior s'obren quatre obertures d'arc de mig punt per emplaçar les campanes. La teulada és troncopiramidal i acaba en una creu de ferro.

Notícies històriques

Església anterior al 1579. Va gaudir el seu màxim esplendor devocional i artístic en els segles XVII-XVIII en què hi havia una confraria dedicada a la Verge.”