Església de Sant Martí del Corb – Les Preses / Garrotxa

espereu…

Atenció: En aquest paratge hi ha dues esglésies amb el nom molt semblant: Sant Miquel i Sant Martí del Corb.

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Les Preses, població i municipi del mateix nom, a la comarca de la Garrotxa (Girona). Relativament a la vora d’aquesta edificació, trobarem l’Església de Sant Miquel del Corb.

Època: Sense determinar - Generalitat de Catalunya.*

Estat: Bo. No és accessible lliurament. Aparcament al davant.

Altres noms: Esglesiona de Sant Martí del corb – Viquipèdia.

Accés – Visitada: 16/06/2018.

0 – El punt d’nici ha estat un lloc – 42 08 43.7 02 29 22.9  situat entre els PK 2 / 3 (?) de la carretera GIV-5242 , on prenem una sortida indicada: Sant Miquel del Corb – ermita romànica. (Si, si, ho heu llegit bé: indicat Sant Miquel...)

2 - Localització: N 42 08 23.0 02 29 27.0  – Altitud aprox. : 593 m.

M A P A del recorregut

Observació: Quan arribem a destí comprovem que les coordenades de que disposàvem - 42° 08′ 29″ N, 2° 29′ 25″ E - , extretes de la pàgina web de Vikipèdia no s’avenen amb les que obtenim in situ amb el nostre navegador: 42 08 23.0 02 29 27.0.

Si situem ambdues dades en un mapa de Google, no es veu cap rastre de l’església, situació “normal”, donat que l’edificació està envoltada de vegetació ...

“Descripció

Sant Martí és una menuda església d'una sola nau i absis semicircular. L'accés es realitza a través d'una escalinata i d'una porxada sostinguda per pilastres i teulada a dues vessants.

A cada costat de la porta d'ingrés hi ha dues obertures amb reixes de ferro forjat que permeten observar l'interior del temple.

Damunt el frontispici hi ha el cloquer, d'espadanya, amb un sol ull.

Bastida amb pedra menuda del país i coberta de teules.