Església de la Santa Creu – Montclar / Berguedà

F O T O S

Església de la Santa Creu – Montclar / BerguedàEsglésia de la Santa Creu – Montclar / BerguedàEsglésia de la Santa Creu – Montclar / BerguedàEsglésia de la Santa Creu – Montclar / BerguedàEsglésia de la Santa Creu – Montclar / Berguedà

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Montclar, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Berguedà (Barcelona).

Època: Segle XII – Romànic – (Pat.mapa).

Protecció: No hi consta – (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bon estat. No és accessible lliurament.

Itinerari per accedir-hi, no disponible.

“ Descripció

Església romànica d'una sola nau coberta amb volta de canó lleugerament apuntada i rematada per un absis semicircular cobert amb quart d'esfera a llevant.

El parament és de carreus de pedra de molt diverses dimensions units amb morter.

La porta d'entrada està a un dels laterals i és un arc de mig punt adovellat.

A l'absis trobem una finestra de doble esqueixada de petites dimensions però no hi ha més obertures.

La coberta exterior és a dues aigües amb teula àrab i als peus hi ha un campanar d'espadanya d'un sol ull.

Notícies històriques

Església del s. XVII o XVIII, situada dins del terme de Montclar, ja als límits de Montmajor, molt possiblement vinculada a algun d'aquests dos castells.