Ermita de Sant Valerià de Robers – Lliçà d’Amunt / Vallès Oriental

És una edificació del segle XVI

Ermita de Sant Valerià de Robers – Lliçà d’Amunt - Detall - AMPLIACIÓ

Plafó informatiu situat al davant de l'edificació.

A M P L I A C I Ó  del text d'aquest plafó

I T I N E R A R I

Situació: A les afores de Lliçà d'Amunt, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Vallès Oriental - (Barcelona).

Època: Segle XVI - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bo. No és accessible lliurament. Hem aparcat en una ampla zona disposada a l'efecte (41 36 11.8 02 12 44.9). Curiosament, hi ha un bon nombre de places senyalitzades al terra ...

Altres noms: Can Coscó - (Patrimoni.Gencat).

A tocar d'una via que al mapa de Google s'identifica com a Passeig Sant Valerià.

Situada dins d'un conjunt emmurallat, una propietat privada, de l’església sols és visible una mica la façana davantera amb el seu campanar d'espadanya.

Altres: De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació (Maig 2016):

“ Descripció

La masia forma part d'un conjunt emmurallat, format per la casa, les construccions agrícoles annexes i l'ermita de Sant Valerià.

Està situat al peu de l'antic camí transhumat de Caldes per la Creu de Baduell. La masia és de planta rectangular, amb coberta a dues vessants i carener paral·lel a la façana.

El portal i la finestra de la planta baixa són allindats, de pedra. A la planta pis, hi ha un balcó allindat de pedra, amb la inscripció de l'any de la construcció: 1571.

L'ermita és de planta rectangular, amb coberta a quatre vessant. La façana és simètrica i acabada amb un ràfec imbricat i d'espadanya damunt de l'eix de la façana. El portal és d'arc pla de pedra, amb un petit treball els cantells i llinda, i tot d'una peça amb inscripcions.”

Entorn d'aquesta ermita