Conjunt eremític de Sant Pau – Vilafranca del Penedès / Alt Penedès

I T I N E R A R I

Situació: Al turó de Sant Pau, en terrenys de Vilafranca del Penedès, població i municipi del mateix nom, i capital de la comarca de l'Alt Penedès (Barcelona).

En aquest lloc hi havia hagut una ermita fins a principis del segle XX, de la que no en queda cap resta.

Època: Documentada al segle XIV - (Ajuntament de Vilafranca).

Protecció: Ho desconeixem.

Estat: És un lloc ben arranjat i amb bones vistes. Disposa d'una zona d'oci amb bancs i taules d'obra, de lliure accés.

Com en altres ocasions, avui també hem comptat amb la impagable col·laboració del nostre TomTom.

Hem planificat que el punt d’inici de la sortida d'avui seria des d'un lloc , a la sortida del poblet de les Cabanyes (0), situat a 41 22 04.1  01 41 29.6, entre les fites dels PK 2 i 3 de la carretera BV-2127, on hi ha una rotonda, des d'on hem pres una sortida indicada per anar, entre altres, a Pacs del Penedès, en direcció a un punt (1) situat a 41 21 37 01 40 28.5 , als peus de la muntanya de Sant Pau.

Hem continuat pel camí que apareix a l'esquerra de la fotografia, fins arribar a un lloc (2) situat a 41 21 39.6 01 41 03.2, on deixarem l'asfalt. A l'esquerra, hi ha el començament d'un camí de terra.

Un pal de fusta barra el pas als vehicles. Hi ha un senyal de carrer sense sortida i també un indicador: Sant Pau. Aparquem als voltants i continuem el recorregut a peu, petjant unes escales amb graons de fusta, on al cap d'uns cinc minuts de suau pujada, ens situen davant del nostre objectiu.

La introducció de les dades anteriors a Google Maps, comporta l’emissió automàtica del següent

M A P A del recorregut, des dels punts (0) al (2).

Localització (3): N 41 21 32.62 E 01 40 57.64 – Altitud: 278 m.

Altres: De la pàgina web de l’Ajuntament de Vilafranca - turisme, ens complau extreure la següent informació - (Desembre 2016):

“La Muntanya de Sant Pau és una de les zones lúdiques i d'esbarjo més antigues de Vilafranca.

També es troba, excavada dins la pedra, l'Ermita de Sant Pau que té més de sis-cents anys d'història.

Des de la muntanya s'observa una magnífica vista de la ciutat de Vilafranca.

Tant la muntanya de Sant Pau com la seva plana agrícola representen una gran riquesa paisatgista.”