Castellot de Sant Joan – Ponts / Noguera

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Torreblanca, petita entitat de població (10 habitants l'any 2012) de Ponts, localitat i municipi del mateix nom, a la comarca de la Noguera (Lleida).

Època: Segle X – (wikipedia). A la mateixa pàgina web, es diu: “Per les característiques de la construcció, difícilment pot ser feta després de l'any 1000. Es pot considerar construïda en època musulmana i es pot comparar amb altres fortificacions andalusines, com la muralla del castell Formós de Balaguer feta el 897 ” i també “Durant la guerra civil (1936-1939) s'hi construïren trinxeres que no sembla que destruïssin gaire les antigues restes.”

Estat: Pendent de visitar.

Altres noms: Castell de Torreblanca (Patrimoni.Gencat)

Itinerari no disponible. Sols ha estat un intent d’aproximació. Visita pendent.

Altres: De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació (Març 2016):

“ Descripció

Restes d'una gran muralla d'uns 30 m de llargària amb sengles torres quadrangulars als extrems, que barra el pas d'est a oest. Està feta de carreus grans molt ben escairats.”