Castell d’Orís / Osona

Valoració: 4 vots.
espereu…

F O T O S


Castell:

Paisatges:

Cartells informatius:

I T I N E R A R I 


Situació: Al municipi d’Orís (Osona) – Barcelona.

Època: Segle XII - (Patrimoni.Gencat).

Protecció: BCIN

Estat: Malmès. Lliurament accessible. Les ruïnes del castell estan encotillades per un cercat metàl·lic, (per cert de molt bona qualitat ...) que impedeix “tocar” les pedres. Si bé aquest cercat compleix l’objectiu de evitar danys als materials, també impedeix fer-hi fotografies, a menys que es disposi d’una càmera amb un objectiu de petites dimensions que es pugui introduir entre el reixat.

Per altra banda aquest mateix cercat impedeix veure amb comoditat les boniques vistes dels voltants, però al mateix temps també evita qualsevol accident als visitants, doncs aquesta construcció, sembla un niu d’àguiles, penjat dalt de tot del cim, i rodejat d’impressionants espadats.

En fi, tot té els seus avantatges i els seus inconvenients ...

Altres noms:

Accés - Visitat el 30/5/2008:

Procedents de Ripoll, i circulant per la carretera C-17 en sentit Vic, trobarem a la dreta una desviació per arribar a Orís.

A continuació, prosseguirem per la carretera BV-4611, en direcció a Sant Genis d’Orís (Església de Sant Genis – Segle XVIII), situat a 2,7 km. des de la carretera C-17.

A l’arribar-hi trobarem una petita planura (42 03 33.69 02 13 20.04) a l’esquerra de la carretera, on aparcarem el vehicle. Hi ha una coqueta zona de lleure, amb bancs i taules de fusta.

Aquí mateix hi ha un panell informatiu de l’edificació que busquem, i l’inici senyalitzat d’un corriol que ens conduirà en cinc minuts, a peu,  dalt del puig on hi ha el castell.

Localització: N 42 03 31 E 02 13 21 – Altitud: 752 m.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Octubre 2012):

“ Descripció

Resten notables murs, alguna sala amb volta, la cisterna i la planta de la capella romànica de Sant Pere.

Notícies històriques

Castell termenat. Documentat el 914.”

Edificacions properes: Veure el mapa de Google d’aquesta mateixa pàgina.

Altres pàgines:Autors: Ricard Ballo i Montserrat Tañá.

MAPA de situació:Osona : Veure en un mapa més gran.