Castell d’Esponellà / Pla de l’Estany

Situació: A les afores d’Esponellà (Pla de L’Estany) – Girona.

Època: Segles XIII – XIV.

Estat: Malmès, però a la vegada les restes son rellevants. Era una construcció de bona talla. Lliurament accessible. Un gran cartell dona una precisa informació d’aquesta edificació. Al terra hi ha unes petites senyals que informen de les diferents estances del recinte.

Accés - Visitat el 12/08/2009:

Procedents de la localitat de Banyoles, i circulant per la carretera GIP-5121, abans d’arribar a Esponellà, entre els PK 7-8, trobarem un trencall a mà dreta (N 42 10 41 E 02 47 20) per on continuarem, amb un cartell informatiu: Ruïnes del castell d’Esponellà (Segle XII) .

Ens trobarem en una petita placeta, rodejats d’arbres i d’on surten diversos camins, degudament indicats per petits cartells de senderisme.

A l’esquerra n’hi ha un que ens indica per anar al castell. Per aquí hem continuat, un estret i una mica costerut camí sense asfaltar, que en un minut ens ha conduït davant mateix de l’edificació que busquem, on hem aparcat.

Localització: N 42 10 45 E 02 47 26.Altitud: 200 m.

Pla de l Estany : Veure en un mapa més gran.